OM OS

Om os

Tæt på liv, langt fra larm

Hos Hotel Sct. Thomas er du aldrig langt fra bylivet, men omvendt er du heller aldrig langt fra en god nattesøvn. I nyindrettede værelser for enden af den rolige Frederiksberg Allé kan du trække dig tilbage og nyde roen på Sct. Thomas i en behagelig atmosfære.

Beliggenhed. Beliggenhed. Beliggenhed.

Meget tydeligere kan det vel ikke siges. Sct. Thomas ligger for enden af Danmarks smukkeste allé. Med Frederiksberg til den ene side og med Vesterbro til den anden er du tæt på Frederiksberg Have, Tivoli samt det innovative og Soho agtige Kødbyen, for blot at nævne nogle af mulighederne. På Sct. Thomas bor man bare godt på Frederiksberg.

Navnet Sct. Thomas

Sct. Thomas er navnet på en af de Dansk Vestindiske Øer, som blev solgt til USA I 1917. Når vores hotel – og pladsen det ligger ved – hedder Sct. Thomas skyldes det, at apotekeren A. H. Riese vendte hjem fra Vestindien i 1872 og købte landstedet ved navn St. Thomas. Siden blev landstedet erstattet med bygningen af den store ejendom på pladsen. Sankt Thomas Allé, som går mellem pladsen og Gammel Kongevej, blev opkaldt efter det gamle landsted i 1905, kort efter det var blevet revet ned. Pladsen havde i mange år ikke noget navn, men blev kaldt ”Den lille runddel” modsat den store runddel ”Frederiksberg Runddel” i den anden ene af alleen. Navnet Sankt Thomas Plads blev først officielt i 2003.

Prydbrøndene på pladsen er udstyret med inskriptioner om væsentlige begivenheder i Frederiksbergs historie. Bronzefigurerne på toppen viser en hollænderkone til minde om de hollandske bønder, som under Frederik III blev flyttet hertil fra Amager. Ydermere er en falkonér, til minde om den kongelige falkonergård, som lå ved Frederiksberg Allé. Denne er også mindet via de tre falke i Frederiksbergs byvåben.

Frederiksberg Allé – i kongens spor …

Selve alléen blev anlagt omkring 1700 efter parisisk inspiration – kaldes ofte Københavns Champs Elyseés. Den var forbeholdt kongen, da den lå på vejen til lystslottet som han lod bygge på toppen af Valby Bakke. I forbindelse med slottet anlagdes de to parker Søndermarken og Frederiksberg Have som franske barokhaver. Et besøg værd i dag!

I 1785 blev der opført en stor jernport med en låge, hvor alléen munder ud i Vesterbrogade. Frederiksberg Allé var forbeholdt kongen og hoffet, og kun de, og senere udvalgte grundejere, havde nøgler til porten og måtte køre på alléen. Senere blev privat kørsel dog tilladt. I 1862 blev porten nedtaget og kan i dag ses på hjørnet af Pile Allé og Roskildevej.

Hotellet

Så vidt vides blev bygningen brugt til bolig omkring år 1900. Underetagen blev anvendt til hospital i en årrække. Vi har rent faktisk haft gæster boende, som er født her. Under 2. Verdenskrig brugte tyskerne huset og kommunen har også anvendt bygningen. I over 40 år har der været drevet hotel på stedet med tre forskellige ejere.

Vi overtog hotellet og al dets historie i oktober 1999. Dengang et to stjernet hotel med 24 værelser med bad på værelset og toilet på gangen. Morgenmaden blev serveret i to rum og der var et enkelt tv i opholdsstuen til deling for alle hotellets gæster.

Vi har løbende renoveret hotellet, blandt andet har vi foretaget en større udgravning af cykelkælderen. Her findes nu den store morgenmadsrestaurant og moderne mødefaciliteter. Med årene er hotellet forvandlet til et 3-stjernet hotel med 60 værelser og to hotel lejligheder. Alle værelser med eget badeværelse, fladskærm, kontorplads og selvfølgelig stadig vores hyggelige atmosfære!